Profil

Fotografia mea
las descrierea mea la discreţia altora.

joi, 30 mai 2013

Habemus Guvernum sau cum este conceput "al doilea copil european" al RM

   În clipele în care scriu acest text, nu este clar dacă Guvernul Leancă va fi sau nu investit. Totuşi, fără a fi pătruns de simţul profeţiei, mi se pare evident că majoritatea deputaţilor va vota un nou (vechi) guvern, altminteri s-ar putea ca în toamnă mulţi dintre ei să nu mai încălzească scaunele de parlamentari. De fapt, acest scenariu doar se amână, ca urmare a armistiţiului semnat astăzi.
   Chinurile facerii unei noi coaliţii de guvernare au fost un lung travaliu atât pentru ambii părinţi politici (despre cei 7 pitici se poate spune doar că au avut menirea unui prezervativ spart), cât şi pentru cetăţenii care urmau să suporte graviditatea situaţiei.
   "Copilul cu multe moaşe rămâne cu buricul netăiat", spune un vechi proverb. De aceea,  atunci când instituţia prezidenţială şi coaliţia roşu-verde s-au erijat în postura de moaşe, s-a creat impresia iminenţei unei morţi infantile. S-ar părea că Europa a avut acest rol, deşi aceasta, mai degrabă, îl reprezintă pe doctorul ginecolog, care a avut grijă să nu aibă loc pierderea sarcinii şi care, bineînţeles, va trebui să taie odată şi-odată cordonul ombilical.



   Am putea spune că moaşa celui de-al doilea copil european al Republicii Moldova este Curtea Constituţională. Iată şi argumentele de rigoare:

  1. onanismul politic practicat de Şăfu nu avea cum să ducă la conceperea unui copil european, ci doar la adoptarea unui copil cu dizabilităţi geopolitice.
  2. în cazul în care Curtea Constituţională ar fi declarat concubinajul echivalent unei căsnicii, atunci interimatul urma să se permanentizeze şi, în cea mai bună situaţie, am fi avut un copil din flori.
  3. dacă interimatul funcţiei de speaker se constata a fi unul neconstituţional, astăzi ne-am fi pregătit de un anevoios şi imprevizibil divorţ electoral.
    Prin Hotărârea din 22 aprilie 2013, Curtea Constituţională nu a făcut altceva decât să convoace conclavul, ca urmare a moţiunii de cenzură a Parlamentului, care a constat decesul politic al fostului Papă moldovenesc.
   Atunci când moare un Papă, acesta nu mai poate fi reales. Iată de ce putem spune: Habemus Guvernum. 

2 comentarii:

  1. Reimpartirea mafiota a sferelor de influienta un fapt implinit.
    Liderii celor doua grupari mafiotice,Vladimir Filat si Vladimir Plahatniuc, au reimpartit in stil mafiotic puterea politica, juridica si economica in Republica Moldova.Piedica principala in realizarea acestei crime odioase era Partidul Liberal si liderul acestuia, Mihai Ghimpu,o oaza mica de constiinta romaneasca la Chisinau,o oaza mica de Dragoste de Neam si Tara,o oaza mica de patriotism romanesc, de promovare si aparare a valorilor nationale romanesti. Pactul celor doua grupari mafiotice capii carora sunt Filat si Plahatniuc a spulberat aproape totul.Tradarea celor SAPTE IUDE POLITICE din Partidul Liberal a facut si mai dureros acest dezmat antiromanesc.Neomenesc si banditesc a fost si Razboiul mediatic dus impotriva PL si a lui Miha Ghimpu de catre prostituatile jurnalistice din Trustul Jurnal.md si alte institutii massmedia subjugate de cele doua grupari mafiotice.Insa,toate acestea n-ar fi fost posibile, fara scenaristii serviciilor secrete rusesti. Am fost din nou tradati noi, milioane de moldoveni, au fost din nou pacalite institutiile UE si SUA!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule „Anonim”! Comentariul lacrimogen și patetic care acoperă cu aură sfântă pe Mihai Ghimpu și PL, precum și „săracele” instituțiii UE și SUA, nu denotă decât, să-mi fie iertată impertinența, frustrare acumulată și naivitate crasă...

      Cu respect, V. Băbălău.

      Ștergere