Profil

Fotografia mea
las descrierea mea la discreţia altora.

marți, 10 iulie 2012

Imnurile unor partide din Moldova

Muzica este arta de a comunica prin intermediul sunetelor.
Imnul este acel cântec solemn destinat elogierii unei idei.

De la un timp, muzica nu mai este artă, aşa după cum nici imnul nu mai este solemn.
Astăzi, în loc de muzică avem muzon, iar în loc de imn - haltură.

E ştiut faptul că cel care plăteşte, acela şi comandă muzica. Dar nu orice muzică se poate potrivi versurilor unui imn, deşi şi acesta poate fi comandat, cumpărat, plagiat, închiriat etc. Dar nu este exclus ca şi ideea pe care o promovează imnul să fie, la rândul ei, comandată, cumpărată, plagiată, închiriată...

Începem cu trans-bâcismul nostru:


Vă este cunoscută această piesă? Este destul de motivantă, nu? De curând am înţeles de ce domnul prim-ministru l-a invitat pe plagiatorul de Victor Ponta la Chişinău - au câte ceva în comun:


***
Un mare patriot al Moldovei, rozoviu şi dolofan, s-a lansat în viaţa publică de la Chişinău ca iphone-ul spre Marte. Întâi de toate, se vede că cineva avea nevoie de confirmare că este moldovan. Că nu este marţian.
Apoi, care Moldovă totuşi îi e mai dragă? Cea istorică sau asta isterică?
În fine, iată aşa "imn" apare după ce le plăteşti unor ţărani glamuroşi să facă o piesă hip-hop. Şi dacă n-ar fi purtat haine tradiţionale (schimonosite, stilizate, cu o vădită amprentă sovietică), ai zice că-s nişte gopnici de la coada vacii.


***
O altă perlă muzicală am găsit la PL. Aici nu prea ai ce spune, întrucât ţi se face somn, deşi versurile sunt ireproşabile:


***
La final, am rezervat melodia unui spot electoral al unui partid aflat la finalul existenţei sale. Este vorba despre PCRM. De altfel, şi piesa pare a se potrivi unui marş funerar:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu