Profil

Fotografia mea
las descrierea mea la discreţia altora.

miercuri, 11 iulie 2012

Basarabia şi Băsescu

Din punct de vedere etimologic, "Basarabia" nu provine de la "Băsescu". După cum nici Băsescu nu pare a fi un nume de familie de "origine basarabeană".
Din punct de vedere politic, Crin Antonescu este antipodul mareşalului Ion Antonescu.
Din punct de vedere moral, Ponta nu ar trebui să fie prim-ministru.


Dar toate aceste puncte de vedere nu contează. După cum nu va conta votul celor ce se vor prezenta la referendum.

Crin Antonescu spunea pe data de 6 iulie că "România arată ca un stat în derivă. Un stat acefal, neguvernat şi fără direcţie": http://www.crinantonescu.ro/Blog/CrinAntonescu/art/795/Nevoia-de-alternativa-Acum.html Să înţelegem că un stat "bicefal", în care al doilea cap nu ar putea decât să-l copieze pe primul, ar fi mai potrivit?


Victor Ponta zicea pe data de 21 iunie că: "USL este o uniune a binelul care se luptă cu răul" - http://blogponta.wordpress.com/2012/06/21/lupta-pentru-revenirea-la-normalitate/.Cred că prea multe filme Harry Potter a privit, de-şi închipuie că luptă cu Voldemort.


NU Băsescu a făcut ca România să devină ţară membră UE. Dar aderarea României la Uniunea Europeană s-a făcut în mandatul lui Băsescu.
NU Băsescu a acordat cetăţenie română basarabenilor, dar mult mai mulţi români din Basarabia au redobândit cetăţenia în timpul preşedinţiei sale, decât pe vremea predecesorilor săi.
NU Băsescu a băgat România în criză, deşi e vina lui că nu a putut de unul singur să o scoată...
NU Băsescu l-a condamnat şi apoi l-a împuşcat pe Năstase. Şi asta poate s-o confirme "mătuşa Tamara"...
NU Băsescu le-a acordat maghiarilor 7% reprezentativitate în Parlament. Asta au făcut-o cei care au venit la putere după '89.
NU Băsescu a privatizat majoritatea rezervelor naturale ale României. Asta au făcut-o cei care au vândut ţara din fotoliile de senatori şi deputaţi.
NU Băsescu l-a alungat pe Rege, adoptând o Constituţie republicană.
NU Băsescu a făcut "revoluţia de la 7 aprilie", deşi el ne era pe atunci unicul preşedinte.

De aceea îi îndemn pe toţi cei care deţin paşapoarte româneşti şi s-au hotărât să participe la referendumul din 29 iulie 2012 să voteze NU la propunerea de demitere a lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României (şi al Basarabiei).
Totodată, dacă Băsescu va fi demis, propun un "schimb de preşedinţi", că oricum Timofti pare să fie "suspendat" deasupra reşedinţei sale, undeva între str. 31 august şi str. Bucureşti din Chişinău, iar nouă nu ne-ar strica un "marinar" în marea geopolitică de la noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu