Profil

Fotografia mea
las descrierea mea la discreţia altora.

vineri, 25 mai 2012

O lege sortită neînţelegerii


Astăzi a fost adoptată aşa-zisa lege a nediscriminării. Sau a egalităţii şanselor. Sau a "poponarilor în lege". Spuneţi-i cum doriţi. E încă nepublicată în Monitorul Oficial.
Astăzi au protestat (inclusiv) oameni cumsecade şi au votat (inclusiv) oameni cumsechică.

O lege inutilă. Necesară unor interese înguste. Un show mediatic ce poate servi drept preludiu pentru poponari în noaptea asta.

Nu am nimic contra homosexualilor, după cum nu am nimic contra oamenilor bolnavi de SIDA. Doar că mi se pare firesc să mă protejez de boala lor. Cred că această lege le-a făcut o defavoare, după cum ştiu că prohibiţia alcoolului din perioada gorbaciovistă a dus la creşterea consumului de băuturi spirtoase. 

Păcat că au ieşit la pichetat Palatul Republicii nişte lichele, nişte personaje amorfe ale faunei politice moldoveneşti. Nu pot să mă regăsesc în atitudinea acestora, nu pot să fiu un clovn al circului regizat de ei. Dar pot să-mi exprim indignarea că s-a mai adoptat o lege discriminatorie la adresa unei societăţi creştine, la adresa unei majorităţi covârşitoare de cetăţeni. Altfel spus - o lege antidemocratică.

Se insistă asupra faptului că UE ne-ar impune această lege. Dar din cîte cunosc, nu acel DICK (puteţi traduce din engleză, nu vă sfiiţi) decide dacă suntem europeni sau nu. NU anumite ONG-uri sunt ceea ce numim societatea civilă. O societate civilă nu poate fi un grup restrâns de oameni finanţaţi din exterior, care promovează non-valorile. Nu ONG-urile aleg guvernarea şi nu ele poartă răspunderea pentru soarta ţării.

Cazul Poloniei şi al Greciei, care nu au adoptat asemenea legi, mi se pare demn de luat în considerare. Sigur, îmi veţi reproşa că există legi similare, dar niciuna din ele nu este voit pro-pederaşti. De ce nu luăm exemplul Greciei în a crea o comuniune, o armonie între stat şi Biserică? De ce ne place să suspunăm că intoleranţa faţă de homosexuali este consecinţă a regimului sovietic, iar URA faţă de Biserică nu e?

Prin această lege s-a confirmat inaplicativitatea unor acte normative precum: Constituţia, Codul Muncii, Codul Contravenţional, Legea privind pensiile de asigurări sociale de stat etc. Căci nu poate fi explicată, din punct de vedere juridic, efectul acestei legi, decât prin nerespectarea şi batjocura faţă de legislaţia în vigoare. Ca să fiu mai explicit, (re)citiţi art. 43 din Constituţia RM (http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=311496) şi art. 8, al. (1), din Codul Muncii al RM (http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=326757): 
Articolul 8. Interzicerea discriminării în sfera muncii 
    (1) În cadrul raporturilor de muncă acţionează principiul egalităţii în drepturi a tuturor salariaţilor. Orice discriminare, directă sau indirectă, a salariatului pe criterii de sex, vîrstă, rasă, culoare a pielii, etnie, religie, opţiune politică, origine socială, domiciliu, handicap, infectare cu HIV/SIDA, apartenenţă sau activitate sindicală, precum şi pe alte criterii nelegate de calităţile sale profesionale, este interzisă.

Finalmente, să ne bucurăm pentru mişcarea pro-sodomistă din R. Moldova, care a reuşit o mare realizare, comparabilă cu inventarea vibratorului. Ura, Tovărăşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu